Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ


Πρέπει να πούμε ένα μπράβο στην κυρία Μπιρπιλη υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που άκουσε τον κλάδο των μηχανικών και κατήργησε τον νομό του Σουφλιά. Είναι τεράστιο λάθος αυτό που λένε διάφοροι φορείς προφανώς άσχετοι με την πραγματικότητα ότι θα παγώσει η αγορά για έξη μήνες μάλλον θα ξεπαγώσει γι΄ αυτούς τους έξι μήνες. Ας ελπίσουμε να μην ξανά παγώσει μετά με μέτρα που θα είναι εις βάρος της οικοδομής. Θα το επαναλάβω και ας γίνομαι κουραστικός εύχομαι ο νέος ΓΟΚ να λάβει υπόψη του τις απόψεις για εφαρμογή του μέγιστου όγκου για τις νέες οικοδομές και όχι του συντελεστή δόμησης (όπως αναλύεται και παρακάτω)

2 σχόλια:

  1. Aς μας πεί κάποιος πως θα καταλήξει το θέμα , γιά να ξέρουμε και εμείς τι θα λέμε στον κόσμο . Οπωσδήποτε η εμφάνιση του Καψιμάλη και τα περί παγώματος ήταν λάθος . Απλά έπρεπε να πεί ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο και μέχρι να γίνει αυτό συνεχίζουμε όπως πριν . Αλλά πρέπει και η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι το κόστος δεν θα είναι μεγάλο και προφανώς η μεταφορά ΣΔ δεν περπατάει , γιατί και δεν φτάνει και θέλουμε αλλαγές συστάσεων , κτηματολόγιο κλπ , ενώ ο τρόπος Σουφλιά ήταν μπακάλικος και ουσιαστικά , άλλαζε τα πρόστιμα του αυθαιρέτου , αλλά αυτό παρέμενε αυθαίρετο .
    Τελικά μακάρι να κάνουν κάτι γιά την οικοδομή γιατί από το 15% του 2006 που είναι σήμερα θα μηδενιστεί τελείως , με ότι σημαίνει αυτό γιά τα 2-3000000 κόσμο που ασχολείται με αυτή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά στην νομοθεσία δηλαδή στον Γοκ δεν μπορεί να γίνει κάτι με τους ημιυπαίθροιους. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα και θα μείνουν τα πράγματα ως έχουν ίσως μέχρι να αλλάξει το σύνταγμα και να βρεθεί λύση με τυχόν αύξηση του συντελεστή δόμησης, σε κάποιες περιπτώσεις. Ο μέγιστος όγκος είναι μια λύση. Μπορεί να γίνει και αυτό που ακούγεται για την δημιουργία μιας τράπεζας δόμησης όπου ο καθένας θα μπορεί να αγοράζει δόμηση η οποία θα προέρχεται από τυχών μείωση της δόμησης σε νέες περιοχές που μπαίνουν στο σχέδιο. Έτσι ώστε η συνολική δόμηση στην ευρύτερη περιοχή (πχ Αττική) να είναι η ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Eδω μπορείτε να αφήσετε τα σκολειά σας τις παρατηρήσεις σάς και τις απόψεις σας