Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑΒΗΔΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ


Τώρα είναι η ώρα διάφοροι άσχετοι στις κατασκευές να φύγουν από την μέση και αυτοί και τα αίσχη που έχουν κατασκευάσει
Δεν αναφέρομαι σε έντιμους ανθρώπους που έχουν κάποια χρήματα και θέλουν να επενδύσουν στον χώρο των κατασκευών. Αναφέρομαι σε αυτούς που όντας τελείως άσχετοι με την κατασκευή και επειδή ο διπλανός τους φούρναρης έτυχε να κάνει ένα δυοροφο και να το πουλήσει, αποφάσισαν να το παίξουν κατασκευαστές και μελετητές μαζί.
Πολλοί από εμάς τους μηχανικούς έτυχε να συναντίσουμε τέτοιους ανθρώπους που μας πλησίασαν, με πολλές φορές έτοιμα σχέδια, πάνω σε μια λαδόκολλα, προτείνοντας τα μας σαν τελικές λύσεις του οράματος τους. Βέβαια συνήθως έπαιρναν πόδι αλλά πάντα εύρισκαν κάποιον νέο κυρίως μηχανικό (ας όψεται η ανάγκη) για να ενδώσει.
Τι προσπάθειες έχουμε κάνει για να τους πείσουμε να κάνουν κάποιο σπάσιμο στην όψη η να προσθέσουμε ένα διαφορετικό αρχιτεκτονικό στοιχείο ώστε να γίνει ποιο όμορφη η οικοδομή τους, μάταια. Το καλύτερο σχέδιο για αυτούς ήταν το τετράγωνο «για να πέσουν λιγότερα μπετα» όπως έλεγαν.
Εξάλλου τα είχαν μάθει όλα στο πεζοδρόμιο που γι αυτούς ήταν καλύτερο σχολείο από το πολυτεχνείο, στο οποίο εμείς τζάμπα ξοδέψαμε τα χρόνια μας, αντί να ασχοληθούμε με το εμπόριο όπως έκαναν αυτοί.
Για να μην μιλήσω και για την φάση της κατασκευής όπου έβαζαν ότι πιο φτηνιάρικο εύρισκαν προσπαθώντας να κοροϊδέψουν τους υποψήφιους αγοραστές.
Τώρα με την κρίση έπαψαν να πουλούν αφενός γιατί υπάρχει μεγάλη προσφορά όποτε οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν και αφετέρου επειδή οι νέοι αγοραστές μπορούν πλέον να εκτιμήσουν το καλό από το φτηνιάρικο.
Ξέρω πολλούς τέτοιους ¨κατασκευαστές¨ που τώρα είναι στο χείλος της καταστροφής και μαζί με την οικοδομική τους δραστηριότητα κινδυνεύει και το μπακαλικό τους

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς εκτός από τους μηχανικούς που έρχονται από το εξωτερικό, επειδή απέτυχαν να περάσουν στην Ελλάδα, του χιλιάδες "μηχανικούς" που βγαίνουν από τα ΤΕΙ και αυτούς που θα βγαίνουν με τα νέα μέτρα από τα κολέγια, έχουμε και τους 10.000.000 υπερμηχανικούς του πεζοδρομίου.

    Ελπίζω το ΤΕΕ να βάλει ένα τέλος στην κοροϊδία και να αρχίσει να εξασφαλίζει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.
    Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Eδω μπορείτε να αφήσετε τα σκολειά σας τις παρατηρήσεις σάς και τις απόψεις σας